Nieuw in het assortiment, de op- en afrijplaat

Recent hebben wij voor een project een stuk maatwerk ontwikkeld waardoor onze pontons nog makkelijker als tijdelijke of noodvoorziening kunnen worden ingezet. Vanaf heden zijn deze als optie te bestellen.

Op- en afrijplaat

De op- en afrijplaat maakt het een stuk makkelijker.

Deze lichtgewicht platen zijn eenvoudig te monteren en ook weer te demonteren. Ondanks dat ze van zeer solide aluminium zijn vervaardigd zijn ze toch licht in gewicht en dus door één persoon te hanteren.
Het omhoog zetten en platleggen van de platen worden door gasveren ondersteund zodat deze handelingen beheerst plaatsvinden. Hierdoor wordt de mogelijkheid tot schade aan mens en materiaal nog verder geminimaliseerd.

Deze optie is echt ideaal in situaties waar op en af gereden of gelopen moet worden. En als de pontons verplaatst moeten worden zet je eenvoudig de rijplaat omhoog en laat je deze weer zakken op de nieuw plek.

Informeer naar de mogelijkheden en de prijzen.

De bruikbaarheid van de spudpalen sterk verbeterd

Al eerder hebben we getoond en besproken dat onze pontons goed vast te leggen zijn met de spudpalen. We krijgen hiervoor dan ook regelmatig goede reacties. Toch kregen we gaandeweg het idee dat het nóg beter kon. We hebben de constructie van onze pontons nogmaals bekeken en konden een verbetering doen die het gebruiksgemak voor onze klanten sterk verbeterde. Na een proefperiode kunnen we u nu melden dat de spudpalen in de hoeken van het ponton kunnen worden geplaatst.

Hierdoor blijven de rechte zijden van het ponton onbelemmerd waardoor het betreden en verlaten, al dan niet met kruiwagen of andere gereedschappen, makkelijker en veiliger wordt.

De pontons van werkponton.nl zijn hierdoor nog gebruiksvriendelijker geworden!

Pontons met spudpalen op de hoeken.

Stabiel betreden en verlaten van de pontons met de spudpalen op de hoeken.

Motorsteun voor een buitenboordmotor.

De gedachte achter deze optie is om de pontons van werkponton.nl nog breder inzetbaar te maken. De motorsteun voor een buitenboordmotor bestaat uit een stevige houten balk die tussen twee aluminium hoeken is gemonteerd. Op eenvoudige wijze plaatst u deze zelf op het ponton. Hiermee wordt het ponton zelf varend. Dit is uiteraard heel handig bij het vervoer van materialen over het water. Naar of van de plaats van de klus maar ook op de klus zelf wanneer het ponton vaak over iets grotere afstanden moet worden verplaatst. Inmiddels heeft de motorsteun zich al in de praktijk bewezen. Kijk op de pagina motorsteun bij de opties voor meer informatie.

De motorsteun voor een buitenboordmotor.

De motorsteun voor een buitenboordmotor.

 

Hijsbanden: een nieuw accessoire

De pontons van werkponton zijn op zich best handzaam. Door het gebruik van aluminium met de volgschuimde binnenruimte is het ponton met twee personen te verplaatsen. Toch hebben wij gemeend om een accessoire in het pakket op te nemen om de ergonomie nog verder te verbeteren. Naast de trolley kunnen er nu ook hijsbanden worden besteld. Deze hijsbanden zijn volledig afgestemd op de grootte van het ponton dus het is aanpikken en draaien maar. Kijk bij opties voor meer informatie of neem voor vragen contact met ons op.

Hijsbanden, een handige accessoire

Hijsbanden, een handige accessoire

Nieuwe optie: de losse, aluminium opzetrand

Velen van u weten het nog, de eerste versie van ons ponton had een opstaande rand. Dit voorkwam dat materialen en gereedschappen van het ponton af rolden. Toch was de wens aanwezig om het ponton uit te voeren zonder deze rand. In gekoppelde toestand betekende dit een vlakke vloer op het water. Ideaal bij het verplaatsen van kruiwagens en dergelijk. Het voorkwam ook struikelpartijen. Echter, toch werd de rand gemist. We kregen het verzoek toch een opzetrand te bedenken.

Dat is prima gelukt.

Deze accessoire bestaat uit losse delen zodat er bij gekoppelde pontons, indien gewenst, alleen de buitenzijde kan worden voorzien van deze opzetrand. Hierdoor blijft de werkvloer vlak, zonder obstakels.

Een losse rand voor hen die dat wensen.

Dit ponton is uitgerust met een nieuwe optie: de Opzetrand.

Dit ponton is uitgerust met een nieuwe optie: de Opzetrand.